MSDR2 Antenna tuner+konverter+Vevő modul (terv)

Az antennahangoló sikerén felbuzdulva nekifogtam, hogy megcsináljak egy másik antennatunert, nevezetesen a “T”-szűrő kapcsolást.

Mivel Laci barátom jótanácsa alapján az egész modult egy árnyékoló héjjal szeretném ellátni, elhatároztam, hogy a konverter, valamint a DVB tuner is itt fog helyet kapni (mindegyikre ráfér az árnyékolás).

Ezen kívül a panelon fog elhelyezkedni az antennatuner digitális leválasztásáért felelős 5V-os relé, valamint a konverter kapcsolóreléje is, visszajelző LED-jeik, valamint (mivel szerintem szervesen kapcsolódik a modul funkcióihoz) az RF Gain állító potméter, valamint a nyomógomb (antennatuner leválasztás)

A tekercset ma elkészítettem, a forgókondik úton vannak, és holnap pár apróságot is beszerzek még hozzá.

A modul előlapjának terve (kézzel készült rajz, bocs a minőségért):

DSC_7145

A kapcsoláshoz egy régi CB-rádióból bányásztam ki egy Yaxley kapcsolót, ami szerencsére pont 12 állású volt, és nagyon jó állapotú.

A modul árnyékolódobozát alumíniumból fogom elkészíteni, amelyből a vevőtuner USB-kábele, az antennakábel az antennacsatlakozóval (ez közvetlenül a hátlapra fog majd csatlakozni) valamint a szalagkábel lesz kivezetve (utóbbi a vezérlő Arduino felé.

Az antennatunerek építéséhez hasznos segédletet nyújt az alábbi oldal:

www.i1wqrlinkradio.com/antype/ch98/chiave2.htmf

a

Vélemény, hozzászólás?